A Nagyi föztje + amit megtanultam

HELLA Konyhája

HELLA Konyhája

Kanapé reggelire

2018. október 07. - Hajószakács

Egy Zadar-Kusadasi 1000 tengeri mérföldes vitorlás verseny negyedik napjára esett ennek a szokatlan szendvicsnek az elkészítése.Történt ugyais, hogy a rajt után a 60 hajós mezőny belekényszerült egy szembeszeles sirokkóba a Velebiti csatornában. A kavart hullámzás az éles szembeszél nem igen kedvezett a gyomornak sem. A három napos kemény menet alaposan igénybe vette a résztvevőket. A negyedik nap reggelén bekövetkezett a szélcsend, jött a napsütés és a gyomrok megnyugvása. Akkoriban ez a verseny csak egy Pylosi megállóval zajlott, így hajónk alaposan feltankolva vágott neki az útnak.

Szóval kellett valami tápláló és kinézetében is kellemes fedélzeti reggeli. Az 500 gr-os sertésvagdaltból készített szeletek fokhagymás olivaolajon megpirítva tükörtojással a négyszögletes kenyéren a nagy tálcán végül is ínycsiklandozón mindenkit evésre csábított.

 

- fp, 2017 - 

A bejegyzés trackback címe:

https://hajokonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr8712084173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása