- Ha valami igazán ízletes szaftos de nem mindennapi marhahúsos pörköltet kívánsz az asztalra tenni, ne késlekedj és fogj neki ennek a receptnek!!
Hozzávalók:
2 db kb 2,5 kg marhafarok ízekre vágva, külső hártyától megtisztítva. Nem elég a hártyát több helyen bevagdalni, mert hosszas főzés után is rágós maradhat.
1, 2 kg vöröshagyma apróra vágva vagy gyalun reszelve
1-1 db zöldpaprika, paradicsom
pirospaprika, só, bors, majoranna ízlés szerint
2 dl vörösbor
Egy magas falú lábasba 5 ek sertés zsírt felhevítünk és a húsokat közepesre pirítjuk, majd félretesszük.
A megmaradt zsíron megpároljuk a hagymát, félidőben hozzákeverjük az apróra vágott paradicsomot és a felezett paprikát. Ha már jól megfőtt a paprikát kivéve tompa késfokkal lehártyázzuk. A paprika pépet visszakeverjük az alapléba. A tűzről lehúzva pirospaprikázzuk és hozzátesszük a húst. Kevés marhahús kockás alaplevet öntünk rá.
Az előmelegített, 140 fokos sütőben kb. 3 óra alatt lefedve készre sül.
- fp 2017 -