A Nagyi föztje + amit megtanultam

HELLA Konyhája

HELLA Konyhája

Ököruszály pörkölt

2018. október 10. - Hajószakács

- Ha valami igazán ízletes szaftos de nem mindennapi marhahúsos pörköltet kívánsz az asztalra tenni, ne késlekedj és fogj neki ennek a receptnek!!

Hozzávalók:

2 db kb 2,5 kg marhafarok ízekre vágva, külső hártyától megtisztítva. Nem elég a hártyát több helyen bevagdalni, mert hosszas főzés után is rágós maradhat.

1, 2 kg vöröshagyma apróra vágva vagy gyalun reszelve

1-1 db zöldpaprika, paradicsom

pirospaprika, só, bors, majoranna ízlés szerint

2 dl vörösbor

Egy magas falú lábasba 5 ek sertés zsírt felhevítünk és a húsokat közepesre pirítjuk, majd félretesszük.

A megmaradt zsíron megpároljuk a hagymát, félidőben hozzákeverjük az apróra vágott paradicsomot és a felezett paprikát. Ha már jól megfőtt a paprikát kivéve tompa késfokkal lehártyázzuk. A paprika pépet visszakeverjük az alapléba. A tűzről lehúzva pirospaprikázzuk és hozzátesszük a húst. Kevés marhahús kockás alaplevet öntünk rá.

Az előmelegített, 140 fokos sütőben kb. 3 óra alatt lefedve készre sül.

- fp 2017 - 

A bejegyzés trackback címe:

https://hajokonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr2912455357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása