Már-már megszokott, hogy a borjú oldalast hozzáapritjuk a pörköltnek szánt húshoz. Mondván a csontosa csak kompletté teszi az ízeket. Nos itt egy másik megoldás.
Az oldalast felszúrjuk, és kézzel kitágítjuk a zsebet. A tölteléknél célszerű markánsabb ízeket használni, hogy a zsenge borjút kellően kiemeljük.
Érdemes pecsenye kacsa-libamájat választani alapként.A darált alaphoz só, bors, majoranna, őrölt kömény kerül.Az áztatott zsemle és egy tojás elegendő a masszához.
Betöltve, bevarrva, kívülről csak só és bors kevés olívával bedörzsölve. A nagyméretű sütőzacskóba 2 ek vizet téve lezárható. A 120 fokos sütőben 60 perc párolás után a nyitott zacskóval grill fokozaton jól körbepiritjuk. KB10 perc pihentetés után szeletelhető.
- fp, 2017. -