A Nagyi föztje + amit megtanultam

HELLA Konyhája

HELLA Konyhája

Töltött borjú borda

2018. október 05. - Hajószakács

Már-már megszokott, hogy a borjú oldalast hozzáapritjuk a pörköltnek szánt húshoz. Mondván a csontosa csak kompletté teszi az ízeket. Nos itt egy másik megoldás.

Az oldalast felszúrjuk, és kézzel kitágítjuk a zsebet. A tölteléknél célszerű markánsabb ízeket használni, hogy a zsenge borjút kellően kiemeljük.

Érdemes pecsenye kacsa-libamájat választani alapként.A darált alaphoz só, bors, majoranna, őrölt kömény kerül.Az áztatott zsemle és egy tojás elegendő a masszához.

Betöltve, bevarrva, kívülről csak só és bors kevés olívával bedörzsölve. A nagyméretű sütőzacskóba 2 ek vizet téve lezárható. A 120 fokos sütőben 60 perc párolás után a nyitott zacskóval grill fokozaton jól körbepiritjuk. KB10 perc pihentetés után szeletelhető.

 

- fp, 2017. - 

A bejegyzés trackback címe:

https://hajokonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr1312325867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása